AgroMineraal - FHRS

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

AgroMineraal

Nieuwe service voor FHRS leden
AgroMineraal is het programma van AgroVision, waarmee u op een zéér eenvoudig manier voldoet aan alle wettelijke verplichtingen van de mest- en mineralenwetgeving.
U kunt de mestwetgeving niet los zien van dieren, voeding, grond en gewas. Het vereist daarom continu inzicht en sturing.
AgroMineraal geeft u in één overzicht de actuele stand van zaken.

Hoeveel mest moet ik afvoeren? Hoeveel kunstmest kan ik aanvoeren? Hoeveel mest mag ik aanvoeren? Hoeveel grond moet ik op naam hebben?

Vragen waar u graag snel antwoord op wilt. Dan is het handig dat u direct en eenvoudig inzicht heeft in de huidige stand van zaken op uw bedrijf als het gaat om mest, plaatsingsruimte en grondgebondendheid. AgroMineraal geeft u dat inzicht.

In 5 minuten uw percelen gekoppeld aan de uitslagen grondonderzoeken
In AgroMineraal heeft u in 5 minuten uw percelen in beeld vanuit RVO. AgroMineraal koppelt automatisch de resultaten van de grondonderzoeken aan de percelen. Dat gebeurt op basis van GPS coördinaten. Bovendien beschikt u direct over de verplichte grafische kaart van uw percelen en grondonderzoeken. De basis voor uw bemestingsplan is hiermee eenvoudig geregeld.

Overzicht alle verplichtingen in één cockpit
De praktische cockpit geeft een samenvatting van de huidige stand van zaken op uw bedrijf. In één scherm ziet u of u voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Is na het invullen alles op groen? Dan klopt het helemaal. Komt een onderdeel op rood? Dan weet u of u actie moet ondernemen. Handige attenties op het gebied van percelen, dieren, bemestingsonderzoeken, mest en grondgebondenheid geven meteen aan wat er nog geregeld moet worden.

Grondgebondenheid ook voor het komende jaar inzichtelijk
Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoeveel grond u op dit moment moet verwerven of hoeveel koeien u mag houden. Het gaat niet alleen meer over de hoeveelheid mest in de put maar ook over het aantal koeien in uw stal. De veranderingen van dit jaar op de fosfaatproductie of – ruimte kunnen gevolgen hebben voor het jaar erop. AgroMineraal geeft een doorkijk naar het komende jaar.

Geborgde gegevens vanuit Kringloopwijzer direct in AgroMineraal
Vanaf  2016 moet elke melkveehouder met de Kringloopwijzer van ZuivelNL werken. Zodra u de geborgde database hebt gevuld, komen automatisch de gegevens in AgroMineraal, ook de Bex.

Alle informatie op één plek
In het digitaal mestdossier slaat u overzichtelijk alle gemaakte rapporten en bewijsstukken op. U voldoet op een zeer eenvoudige manier aan de bewaarplicht en u heeft alle informatie op één plek

U en uw adviseur
U deelt informatie in AgroMineraal eenvoudig met uw adviseur, u bepaalt. Uw adviseur kan meekijken en wijzigen.Vrijwel alle adviesorganisaties ondersteunen AgroMineraal.

Starten met AgroMineraal: U kunt in Mijn Meldpunt  http://mijnmeldpunt.fhrs.nl
op de knop AgroMineraal  klikken. Hier kunt u het aanmeldformulier voor AgroMineraal invullen.
U ontvangt van Agrovision een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Heeft u nog vragen over AgroMineraal of  heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanmeldformulier, dan kun u contact met ons opnemen.
Telefoon: 058-2941617


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu